Митове за климатика

Климатикът стана практически незаменим в горещите летни дни, откакто беше изобретен, но през годините около тези устройства се появиха някои митове и погрешни твърдения.

Митове за климатика
В тази статия ще опровергаем някои от най-разпространените митове за климатиците.

Климатикът може да ви простуди»
Това е много често срещан мит, който много хора смятат, но като такъв климатикът не причинява настинки.

Настинките се причиняват от вируси и бактерии от директен контакт със заразени хора, но прекарването на много време в затворена стая с включен въздух може да намали влажността в помещението, което изсушава лигавиците и прави хората по-податливи на настинки. да получите респираторна инфекция като настинка.

Това може да се реши чрез поддържане на баланс между температурата и влажността на помещението.

Климатикът може да навреди на вашето здраве»
Някои хора смятат, че климатикът може да повлияе на вашето здраве и може да причини проблеми като главоболие или респираторни проблеми, което е невярно.

Докато използвате вашето оборудване правилно и го поддържате правилно, то няма да представлява никакъв проблем за вашето здраве, можете да сте спокойни.

Ефективен е когато включен през цялото време »
Има поверие, че оставянето на климатика включен през целия ден е по-ефективно и консумира по-малко енергия, отколкото включването и изключването му.

Това твърдение е напълно невярно, оставяйки климатика включен през целия ден, дори ако не сте в стаята, ще консумирате много повече енергия, най-добре е да използвате таймери или да програмирате въздуха да се включва и изключва само когато искате.

Климатикът не се нуждае от поддръжка »
Има хора, които вярват в това твърдение, което е напълно невярно, извършването на правилна поддръжка на вашето оборудване е от съществено значение за удължаване на полезния му живот и подобряване на работата му.

Това е от съществено значение, тъй като в противен случай можете да причините проблеми с производителността и следователно да консумирате повече енергия.

Климатиците вдигат много шум»
Има много хора, които все още смятат, че тези устройства издават много шум, което е вярно при старото оборудване, но сега с напредъка на технологиите това е напълно невярно.

Сега производителите се стараят да направят устройствата си възможно най-тихи, което обикновено не надвишава 30 db, което е разумно, тъй като е еквивалентно на нивото на звука при умерен дъжд или тих разговор.

Заключение
Важно е да отделите реалността от митовете и да научите правилно за тези устройства, за да се възползвате максимално от тях.

Не забравяйте, че климатиците не причиняват настинки или здравословни проблеми, не се поддавайте на митовете, че климатиците не се нуждаят от поддръжка и че трябва винаги да ги оставяте включени, за да пестите енергия.

Важно е да се информирате правилно и да не се поддавате на митове, без да сте сигурни, че са верни. Тези устройства са много важни през лятото, информирайте се добре. А вие вярвахте ли в някой от тези митове?

Comments are closed.