Температура на климатика през зимата

Климатикът не е предназначен само за лятото, когато е горещо и искате да ви е по-хладно. През зимата можете да използвате и термопомпите на топло-студената климатична техника, за да се отоплявате и ще се изненадате колко много ще спестите.

А въпросът, който си задавате със сигурност е: На каква температура да пускам климатика през зимата?

Ще обясним каква е идеалната температура за вашето климатично оборудване, за да има най-доброто съотношение между комфорт, спестявания и ефективност.

Каква е идеалната температура, при която трябва да имате климатик през зимата?
Идеалната и препоръчителна температура за климатикопло студена климатична техника през зимата варира между 20 и 22°C през деня и между 16 и 18°C ​​през нощта.Трябва също така да знаете, че за всеки градус, на който увеличите термостата, консумацията се увеличава с 8%

Важно е да знаете, че температурата, която трябва да се вземе предвид при настройване на термостата, не е вътрешната температура, а разликата между външната и вътрешната температура. Доказано е, че температури над 23°C причиняват дискомфорт и изсушават.

Трябва да се внимава да се настрои термостата на мощност, много по-висока от външната температура, тъй като големите температурни скокове са причина за много зимни настинки.

Така че, ако сте свикнали термостатът да е на по-висока температура от препоръчителната, ние ви даваме малък съвет, за да намалите тази температура до предварително предложената по начин, по който да не забележите промяната.

Това, което трябва да направите, е постепенно да намалявате термостата с един градус на ден, като по този начин ще можете да намалите температурата, без да го забележите. И благодарение на това намаляване на градусите в термостата на вашето оборудване, ще постигнете значителни икономии на енергия.

Топлината не достига до всички страни на къщата
Един от най-честите проблеми с топло-студено оборудване е усещането, че топлината не достига до земята, усещането за студ в краката и краката.

Тази ситуация се дължи на факта, че горещият въздух има тенденция да се издига. Този проблем има много просто решение, просто трябва да поставите въздушния дефлектор във вертикално положение (надолу). Това ще накара тока горещ въздух да циркулира по-надолу и ще попречи да се концентрира само в горната част на помещението.

Съвети, за да извлечете максимума от вашето оборудване
Възползвайте се максимално от вашия климатик през зимата с тези съвети:

Препоръчително е да програмирате термостата. Така че по този начин можете да оставите поръчката да го включите например час преди да се приберете. По този начин ще можете да имате добре климатизиран дом при пристигането си и да не се налага да чакате да стане студено, за да се затоплят студените повърхности.

Трябва да регулирате посоката на въздуха, така че да не отива директно към хората. В студено време е препоръчително въздушното течение да се фокусира надолу, което ще ни позволи по-добре да климатизираме помещението.
За по-ефективна климатизация и предотвратяване на изтичането на топлина е препоръчително да държите вратите и прозорците затворени, като по този начин избягвате проникването на въздух, доколкото е възможно. Елементи като защита от атмосферни влияния подобряват изолацията на вашия дом и държат вратите и прозорците затворени възможно най-плътно.

Една от най-честите грешки е да вярваме, че като настроим термостата на максимум, когато включим оборудването си, ще затоплим помещението за по-малко време. Възможно е да забравим, че сме настроили термостата на толкова висока температура и да имаме ненужна загуба на енергия.

Повечето от текущото оборудване имат функция, наречена „Power“, която ви позволява да ускорите вентилатора, за да загрее по-бързо, но след определен период от време той автоматично ще се изключи.
Въпреки че по-рано казахме, че е важно помещенията да са затворени възможно най-херметично, също така е силно препоръчително да проветрявате помещенията за около 10 минути на ден, като по този начин спомагате за обновяването на въздуха в дома.

Много е важно да не блокирате изхода на въздуха на външното или вътрешното тяло, тъй като това ще доведе до спад в производителността и климатикът може да се изключи.

Трик да се стоплите е да вдигнете щорите и да отворите завесите по обяд, за да се възползвате от слънцето. От друга страна, затваряйте ги през нощта, за да подсилите изолацията.

Съвети за най-добра поддръжка на вашето оборудване
Препоръчително е техник да почиства бобината на вътрешното и външното тяло на климатика веднъж годишно.
Препоръчително е да почиствате филтрите веднъж месечно или на всеки два месеца със сапунена вода, за да предотвратите намаляване на ефективността на въздушното оборудване.

Заключение
Климатикът е идеален за отопление през зимата при температура между 20 и 22ºC, тъй като има ниска консумация в сравнение с други отоплителни системи и с опцията „power“ или „turbo“ можете бързо да затоплите помещението.

Обезщетение за закъснял полет на Wizz Air или Ryanair

Comments are closed.